Kinoteka Republike Srpske: “Dani ruskog filma za djecu” od ponedjeljka do srijede

Srna
Kinoteka Republike Srpske: “Dani ruskog filma za djecu” od ponedjeljka do srijede

PALE - Manifestacija “Dani ruskog filma za djecu” biće održana na Palama od ponedjeljka do srijede, pod nazivom “Bajke djetinjstva”, a namijenjena je za osnovce i mališane iz vrtića sa područja ove opštine.

U ponedjeljak, nakon otvaranja, u 11 časova, na programu je dugometražni igrani film “Grozni tata” u režiji Jurija Korobjenikova i Karen Oganesjan.

Film je prilagođen za djecu uzrasta od šest i više godina, saopšteno je iz Kinoteke RS.

Narednog dana, u utorak, od 10 časova na programu su dva bloka kratkih animiranih filmova u trajanju od po pola sata. Prvi blok je prilagođen za djecu koja pohađaju vrtić, a drugi za mlađe osnovce.

Treći dan, u srijedu, u 12 časova biće prikazan dugometražni igrani film “Zvezde će mi pokazati put” u režiji Filipa Abrjutina, a prilagođen je za djecu viših razreda osnovne škole.

U okviru manifestacije biće promovisane i knjige za djecu ruskih pisaca. Gosti Kinoteke RS biće učenici osnovnih škola “Pale”, “Srbija”, “Mokro”, kao i djeca iz predškolskih ustanova “Bubamara” i “Cvrčak” iz Pala.

Sve projekcije biće održane u Kulturnom centru Pale.

“Dane ruskog filma za djecu” organizuje Kinoteka RS u saradnji sa Fondom nasljeđa ruskog zarubežja, Ambasadom Ruske Federacije u BiH, Televizijom Zajedno RF i kompanijom “Vifsaida”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana