Izložba studenata grafičkog dizajna i vizuelnih komunikacija BLC-a: Radovima daju humanu notu

I. B.
Izložba studenata grafičkog dizajna i vizuelnih komunikacija BLC-a: Radovima daju humanu notu

BANjALUKA - Godišnja izložba studenata grafičkog dizajna i vizuelnih komunikacija, koja je ove godine prodajno-humanitarnog karaktera, otvorena je na Visokoj školi Banja Luka Koledž.

Novac koji se prikupi prodajom radova namijenjen je "Daun sindrom centru" Banjaluka.

Profesorica Bojana Mihajlović objasnila je da se ovom tradicionalnom, godišnjom izložbom studenti pomenutog smjera predstavljaju crtežima, slikama, ilustracijama, fotografijama, grafikama, likovno-grafičkim rješenjima kao što su plakat, letak, brošura, katalog, logotip.

- Koristeći tehnike olovke, tuša, akvarela, linoreza, linogravure, ali i određenih softvera uspjeli su, često i van zadatih okvira, napraviti eksperimente te putem njih doći do sasvim novih rezultata. Posvećenost u svakom radu otkriva dobro poznavanje svojstava osnovnih elemenata dizajna, složenih u skladu sa određenim principima - rekla je ona.

Publika može pogledati 150 radova nastalih u Multimedijalnom studiju, Grafičkom ateljeu i Foto studiju BLC-a. Izložba će biti otvorena do septembra u prostorijama Multimedijalnog centra BLC-a, a radovi se mogu kupiti na osnovu dobrovoljnih priloga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana