Izložba “Na svilenim talasima” u Banskom dvoru: Ljubav prema životu iskazana bojama

M. M.
Izložba “Na svilenim talasima” u Banskom dvoru: Ljubav prema životu iskazana bojama

BANjALUKA - Izložba “Na svilenim talasima” umjetnice Helene Mijatović biće otvorena večeras u malom izložbenom salonu Banskog dvora Kulturnog centra. Izložba će biti otvorena u 20 časova.

Autorka je navela da su joj more i zalasci sunca osnovna inspiracija za stvaranje, a radovi su slikani tehnikom akvarel i multimedija na svili.

- Kroz boje i gest pokušavam izraziti emociju prema životu i apsolutnoj ljubavi, preslikanoj u moru… More koje pokreće sjećanja od djetinjstva do danas. Prikaz neprestane ljubavi bez obzira na životne, tj. morske nevere i ljepote u svim prilikama i neprilikama. Kao svitanje, sumrak u oluji i zatišju, more je uvijek lijepo na svoj način, kao i život - navela je Helena Mijatović.

Izložba je prvobitno trebalo da bude otvorena u martu, ali je zbog pandemije virusa korona njeno otvaranje pomjereno, te je ovo prva izložba koja će u Banskom dvoru biti otvorena poslije nekoliko mjeseci pauze. Iz Banskog dvora su naglasili da je, zbog trenutne epidemiološke situacije, broj mjesta u publici za svaki programski sadržaj ograničen na 50 posjetilaca. Nošenje zaštitne maske i dezinfekcija ruku su obavezni.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana