Izložba Milene Jandrić u Kamenoj kući: “Prostorne percepcije” na Kastelu

M. M.
Izložba Milene Jandrić u Kamenoj kući: “Prostorne percepcije” na Kastelu

BANjALUKA - Izložba “Prostorne percepcije” akademske slikarke Milene Jandrić biće otvorena večeras u Kamenoj kući tvrđave Kastel.

Jandrićeva se u svojim radovima bavi ispitivanjima procesa vizuelne percepcije stanja usljed gubitka, kretanja i kontemplacije nakon ili prije lično bitnih doživljaja.

- Nastoji uvidjeti razlike doživljaja sa vremenskom distancom i razumjeti šta čini našu imaginaciju bitnom. U svojim radovima kroz medij instalacije, video-rada, animacije i crteža nastoji vizualizovati psihološke procese i donijeti ih u interakciju sa prostorom i tijelom. Jedna od bitnih komponenti izložbe je interakcija na relaciji publika-rad i empirijsko osveštenje umjetničkog prostora s ciljem kreiranja okruženja u kojem publika postaje aktivni moderator umjetničkog prostora - navedeno je iz Banskog dvora Kulturnog centra u najavi ove izložbe, koja će biti otvorena večeras u 19 časova.

Milena Jandrić rođena je 1997. godine u Prijedoru. Osnovne studije slikarstva završila je na Akademiji likovnih umjetnosti Univerziteta u Banjaluci, a trenutno pohađa master studije na Akademiji za likovnu umjetnost i dizajn Univerziteta u Ljubljani.

Izlagala je na više samostalnih i kolektivnih izložbi.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana