Izložba Lidije Olenjuk otvorena u Muzeju Republike Srpske

M. M.
Izložba Lidije Olenjuk otvorena u Muzeju Republike Srpske
Foto: Glas Srpske | Izložba Lidije Olenjuk otvorena u Muzeju Republike Srpske

BANjALUKA - Izložba "Žena i njen simbolički svijet" amaterske slikarke Lidije Olenjuk otvorena je večeras u Muzeju Republike Srpske.

- Za razliku od moje izložbe od prije dvije godine, koja je bila onako uopštena, na djelima sam prikazivala različite teme, od prirode do portreta, sada sam odlučila da ova izložba bude tematska, što njen naziv i govori – rekla je Lidija Olenjuk .

Ona je istakla da je žena kao simbol snage jedan od najvažnijih motiva na njenim slikama.

- Kada žena osnuje svoju porodicu, kada ta porodica sazrije, kada djeca odu, mi ostanemo na neki način same, klonemo i nastavimo dalje. A šta dalje? Idemo svojim hobijima. Ja sam penzioner od marta mjeseca, imam mnogo vremena. Moj hobi je slikarstvo. A šta me interesuje? Interesuje me žena i ta njena leđa koja svašta nose na sebi, a uvijek su lijepa, bez obzira koliko tereta ponesu – objasnila je ona, osvrćući se na sve ono čime je bila inspirisana kada je stvarala radove koje su posjetioci u muzeju večeras imali priliku da vide.

Izložba je otvorena do 21. marta, kada će u prostorijama Muzeja Republike Srpske Sanja Gidumović održati predavanje "Žena i njen simbolički svijet".


 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana