Izložba “Gušterov rep” u galeriji “Vagon”: Granice savremene slikarske podvale

I. B.
Izložba “Gušterov rep” u galeriji “Vagon”: Granice savremene slikarske podvale

BANjALUKA - Izložba “Gušterov rep” konceptualne umjetnice Isidore Branković biće otvorena večeras od 20 časova u galeriji “Vagon” u Banjaluci.

Riječ je o postavci koja dovodi u pitanje identitet koji nosimo, uvijek spremni da prihvatimo druge.

- Kroz ambijentalnu i slikarsku umjetnost, autor traži granice u savremenoj slikarskoj podvali i traži odgovore ubačene u normativni segment društva i onim koji tinjaju u nama. Pokazuje sve to kroz prizmu guštera, pitajući se šta gušteri misle o svemu tome - navedeno je u opisu ove postavke.

Isidora Branković je o ovoj izložbi rekla da gušter kaže da ćete podnijeti neustrašiv život uprkos svim poteškoćama, i poteškoćama, i poteškoćama, i poteškoćama, i poteškoćama.

- Neka bude crveno, blatnjavo i falusno. Ispred zgrade, na betonu, pored mene, oko mene. Na meni. Baš. Takođe vas upućuju da ne idete ni na kakve prečace u životu jer će to prije ili kasnije biti razlog vašeg pada. Gušteri moćne životinje znače da morate imati vjeru u svoje sposobnosti i vještine uprkos svim poteškoćama i nedostacima - dio je teksta Brankovićeve o izložbi “Gušterov rep”.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana