Izložba Galine Mitrović otvorena u banjalučkoj galeriji "Vagon"

Srna
Izložba Galine Mitrović otvorena u banjalučkoj galeriji "Vagon"

BANjALUKA - Izložba Galine Mitrović pod nazivom "Izložba ćerke Željka Mitrovića" u srijedu naveče otvorena je u banjalučkoj galeriji "Vagon".

- Moj tata se zove Željko Mitrović. Svaki put kad bismo stali na nekoj granici, razmijenio bi osmijeh ili neku meni već predvidljivu šalu sa policajcem. Njegov identitet sam ponekad koristila da zadivim i da uživam u toj laži. Ali i istini. Traje samo par sekundi dok ne priznam, ali tih par sekundi letim bespilotnom letjelicom do Pariza jedući samo najdeluks zalogaje pripremljene od strane Žan-Žaka Filipea sa rupicom na bradi. Ipak, samo sam jedna obična studentkinja iz šestočlane porodice koja ide na more u Malu Dubu i jede suve šljive kad nema ništa slatko - navodi ova umjetnica o izložbi.

Kako dodaje, u sitnicama oko sebe vidi čudesne stvari, te takve prizore bilježi na svojim fotografijama.

- Takve prizore bilježim telefonom, želeći da bar malo produžim trenutak koji je bio tako magičan. Kroz apstraktne forme i neočekivane perspektive otvaram prostor za različite interpretacije. Kamerom mobilnog telefona, sama i na putu, bilježim poetične kadrove življenja.

Kad uronim duboko u stvarnost, ona postaje nestvarna. Nekad je i nestvarno ružna, kada sam daleko od kuće, usamljena, kada slažem majice za 11 dolara po satu, kada živim u skučenom, tuđem smještaju. Kada ne pripadam - dodala je ova umjetnica.

Izložba je posjetiocima dostupna do 21. juna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana