Inostrana serija "Robin Hud" snimaće se u Beogradu

Tanjug
Inostrana serija "Robin Hud" snimaće se u Beogradu

LONDON- Abacus Media Rights (AMR), kompanija Amcori Entertainment pokrenula je potpuno novu, vrhunsku dramsku seriju "Robin Hud" koju je kreirao Džonatan Ingliš sa Džonom Glenom kao izvršnim producentom, a Tanjugu je potvrđeno u produkciji serije da će se "Robin Hud" snimati u PFI studiju u Beogradu i na lokacijama širom Srbije.

Serija će se snimati produkciji Ingliš/Glen Media i Balkanic Media, a nastajanje tog televezijskog formata finansira Had Gar koji vodi Fil Hant, uz podršku podsticajnog programa Ministarstva kulture Srbije.

Autentična i uzbudljiva dramska serija sa deset jednosatnih epizoda predstaviće najrealističniju verziju Robina Huda do sada, smiještenu u pozadini okrutne, korumpirane i misteriozne srednjovekovne zemlje.

Robin je rođen oko 100 godina nakon što su anglosaksonsku Englesku osvojili Normani, koji su sa sobom doneli hrišćanstvo, kamene dvorce i poreze.

Bio je to mitski period u istoriji kada je Engleska bila prekrivena šumom, a stara paganska verovanja su bila pobijena snagom normanskog mača. U tom veoma mračnom i opasnom momentu istorije, zagonetni Robin i njegovi divlji odmetnici bili su srednjovekovni osvetnici u borbi protiv ugnjetavanja.

Džonatan Ford, generalni direktor AMR-a napominje da su ljudi širom sveta čuli za Robina Huda.

"Bilo je mnogo veoma uspešnih verzija engleskog heroja, ali nijedna nije ponovo prikazala nemilosrdnu, tiransku atmosferu tog vremena. Ovo je univerzalna priča o preživljavanju, sukobu i ljubavi sa spektakularnim akcionim sekvencama koje će se snažno dopasti svetskoj publici" rekao je Ford.

Džonatan Ingliš, tvorac serije, ističe želju da svetu pokaže pravog Robina Huda.

"Istražio sam originalne balade i zapise koji još uvek postoje iz 12. i 13. veka. Oni otkrivaju daleko privlačniju i opasniju figuru, Robina koji je grub, autentičan i duboko ukorenjen u istoriji. Ovo je verzija Robina Huda u stilu "Vikinga".

Džonatan Ingliš je scenarista, reditelj i producent čiji je proboj došao sa filmom Ironclad 2011. Hit kod kritičara i na blagajnama, u filmu glume Pol Đamati, Brajan Koks, ser Derek Džejkobi.

Džon Glen dodaje da je ovo verzija Robina Huda koju nikada ranije nije video.

"Istorijski tačan, pun bogatih i složenih likova, pravovremenih tema, pun akcije i intriga.

Nema dama u nevolji, nema muškaraca u hulahopkama, to, iskreno, više liči na "Peaky Blinders" nego bilo koji Robin Hud koga sam ikada video" kaže Glen. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana