Human gest banjalučkog Univerziteta: Biblioteci „Sestre Gajić” darovano 60 knjiga

J. I.
Human gest banjalučkog Univerziteta: Biblioteci „Sestre Gajić” darovano 60 knjiga

BANjALUKA - Predstavnici biblioteke Filološkog fakulteta i Rektorata Univerziteta u Banjoj Luci, posjetili su danas biblioteku „Sestre Gajić“ i darovali oko 60 knjiga.

Ovim humanim gestom police biblioteke „Sestre Gajić“ su obogaćene stručnom literaturom i beletristikom. Kako je istakla Snježana Gajić, majka djevojčica u čiju čast je otvorena biblioteka, ovo im je jedan od najljepših poklona. 

- Sada imamo gotovo 6.000 naslova. Zahvalni smo bibloteci Filološkog fakulteta i Rektoratu na poklonjenim knjigama koje su obogatile naš fond - kazala je Gajićeva.

Bibliotekarka Aleksandra Stojković kazala je da u biblioteci „Sestre Gajić“ zanimljivo štivo mogu da pronađu najmlađi, ali i oni stariji.

- Pozivam sve građane koji žele da budu članovi biblioteke da nas posjete, jer se radi o biblioteci otvorenog tipa - kazala je Stojkovićeva, koja je sa bibliotekarkom Slobodankom Jovanić organizovala ovu humanu misiju.

Biblioteka "Sestre Gajić"

Godinama stvarana, biblioteka “Sestre Gajić” je sredinom prošle godine otvorila vrata za sve zaljubljenike u pisanu riječ. Biblioteku je gradu poklonila porodica Gajić u znak sjećanja na njihovu kćerku Tatjanu, koja je izgubila bitku protiv Laforine bolesti.

Tatjana Gajić, još od ranog djetinjstva, razvila je ljubav prema knjigama, a tu ljubav prenijela je na svoju mlađu sestru Milanu.

Biblioteka “Sestre Gajić” već je ugostila brojne književnike, a porodica Gajić na ovaj način želi da se oduži svim sugrađanima koji su uz njih. Na njihovoj zvaničnoj "Fejsbuk" stranici svi koji žele mogu na vrijeme da se informišu o  događajima koji se organizuju u ovoj biblioteci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana