Fotografije Jahorine Marije Nišić pred Beograđanima

Srna
Fotografije Jahorine Marije Nišić pred Beograđanima

Beograd - Izložba fotografija, instalacija i crteža Jahorine autora Marije Nišić otvorena je večeras u beogradskoj Galeriji “Zum”.

Direktor Olimpijskog centra “Jahorina” Dejan Ljevnajić rekao je prilikom otvaranja izložbe da su ove sezone postigli istorijski uspjeh i rekorde na svim poljima. On je naglasio da sezona na Jahorini još traje, da je danas na olimpijskoj ljepotici 138. dan skijanja, a da će konačni bilans sezone saopštiti za sedam dana.

“Već sada mogu da kažem da smo postigli istorijski uspjeh. Povećali smo broj skijaša za 225 odsto, a prihode uvećali za 170 odsto”, rekao je Ljevnajić novinarima.

On je istakao da je posebno ponosan što je izložbu pripremila Mišićeva koja je dio uspješnog Olimpijskog tima “Jahorina” i koja je u ovoj planini pronašla inspiraciju kao što je pronalaze i svi koji na nju dođu.

Autor izložbe Marija Nišić rekla je da je dva mjeseca vršila selekciju fotografija i radova koji će u narednim danima biti prikazani beogradskoj publici i da njenim radovima dominiraju motivi ranog jutra i predvečerja, koje ona smatra i najljepšim trenucima na Jahorini.

“Raduje me da ono u čemu sam ja uživala bar jednim dijelom vide oni koji nisu bili u prilici da dođu na Jahorinu i tako je upoznaju”, rekla je Nišićeva.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana