Filmski festival u Trebinju: Uručena priznanja Svetlani Bojković i Metu Jovanovskom

Ratomir Mijanović
Filmski festival u Trebinju: Uručena priznanja Svetlani Bojković i Metu Jovanovskom

TREBINjE - Dodjelom nagrada “Zlatni platan” glumcima Svetlani Bojković i Metu Jovanovskom u Domu mladih u Trebinju je počeo šesti Festival mediteranskog i evropskog filma.

Glumica Svetlana Bojković je rekla da joj je izuzetna čast što je u Trebinju, gradu koga voli, te da je jako obradovana i iznenađena priznanjem koje ima divan naziv, jer je platan simbol Trebinja.

- Ovo pokazuje da su ljudi iz moje branše ispratili moj rad i ovim priznanjem mi pokazali da je ono što radim imalo i ima smisla, a to je, naravno, uvijek prijatno nama koji stvaramo ovu umjetnost - istakla je Bojkovićeva.

Glumac Meto Jovanovski je naveo da mu je drago što je u Trebinju, ali i žao što ranije nije bio u ovom gradu.

- Lijepo je što postoji ovakav festival, spona za predstavljanje i nadopunjavanje različitih kultura, jer film nema granice niti barijere -  rekao je Jovanovski.

 Festival je otvorio Zoran Milošević, načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti Trebinja, koji je rekao da je gradska uprava sa zadovoljstvom prihvatila da bude pokrovitelj manifestacije koja će svojim kvalitetom doprinijeti daljem pozicioniranju Trebinja kao grada kulture u regionalnim okvirima.

  • Siguran sam da je ovaj grad sam po sebi inspiracija filmskim stvaraocima - naglasio je Milošević. Na Festivalu mediteranskog i evropskog filma, koji traje do do 12. avgusta na programu je 26 filmova iz nekoliko zemalja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana