Festival amaterskih pozorišta u Tesliću

SRNA
Festival amaterskih pozorišta u Tesliću

Predstavom "Crvenkapa", koju su odigrali glumci Amaterskog pozorišta "Scena" iz Siska, u Tesliću je otvoren peti Festival amaterskih pozorišta "Eks-ju".

Festival, koji je revijalnog karaktera, otvoren je sinoć i svake subote do 12. novembra nastupiće jedno od sedam pozorišta iz BiH, Srbije i Hrvatske.

Druga predstava planirana je u subotu, 8. oktobra, kada će glumci Amaterskog dramskog pozorišta "Branislav Nušić" iz Teslića izvesti predstavu "Čaj u pet".

U trećoj predstavi "Kovači", koja će biti odigrana 15. oktobra, predstaviće se glumci "Bag teatra" iz Boljevaca kod Beograda, a 22. oktobra predstavu "Voz" izvešće glumci pozorišta "Sivac" iz Kule.

Pozorište iz Šida izvešće dvije predstave 29. oktobra i to u 18.00 časova predstavu za djecu "Princeza na zrnu graška", a u 20.00 časova "Rođene".

Glumci pozorišta Tešanj će 5. novembra odigrati dječiju predstavu "Crvenkapa".

Festival će biti zatvoren 12. novembra predstavom "Fransusko-Pruski rat", koju će izvesti glumci pozorišta "Pačetin" iz Vukovara.

Pokrovitelji Festivala amaterskih pozorišta "Eks-ju" su Amatersko dramsko pozorište "Branislav Nušić" iz Teslića i načelnik te opštine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana