Februarska nagrada Novog Sada uručena violinisti Stefanu Milenkoviću

Tanjug
Foto: Anadolija

NOVI SAD - Svjetski poznatom violinisti Stefanu Milenkoviću, svečano je danas uručena Februarska nagrada za 2022. godinu, povodom Dana grada Novog Sada.

Najviše gradsko priznanje Milenkoviću je dodijeljeno za doprinos u realizaciji projekta Grad Novi Sad - Evropska prestonica kulture, kao i svjetska umjetnička i profesionalna ostvarenja koja njeguju i afirmišu klasičnu muziku.

Milenković ističe da je ponosan na ovo priznanje i da je to dokaz da radi nešto dobro.

Smatram ovo samo početkom. Svako priznanje znači nešto, kao što sam i rekao, to je proces, nije destinacija i nije kratkoročan projekat. Ovo je stepenica i na neki način odskočna daska za dalje, rekao je Milenković.

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić naglašava da je grad bogat onoliko koliko prijatelja ima, i najavljuje sklapanje novih sporazuma sa novim gradovima.

Danas smo na svečanoj Akademiji, dobitnik nagrade je svetski poznat čovek Stefan Milenković, muzičar koji je upravo odabrao i prepoznao Novi Sad kao grad koji je dobar za život, koji raste i razvija se, istakao je Đurić.

Februarsku nagradu Skupština Grada Novog Sada dodeljuje kao društveno priznanje za najznačajnija dela i dostignuća građana Novog Sada, koja su u duhu njegovanja slobodarske tradicije Grada i jedinstva svih njegovih građana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana