Evropski dan jezika u NUBRS: Posveta učenju i širenju znanja

M. M.
Evropski dan jezika u NUBRS: Posveta učenju i širenju znanja

BANjALUKA - Narodna i univerzitetska biblioteka Republike Srpske obilježiće u petak Evropski dan jezika, dan evropskog plurilingvalizma i multikulturalnosti.

 

- Prigodne svečanosti, s ciljem da kod publike svih uzrasta probude interesovanje za učenje jezika, pratiće obilježavanje ovog, za evropske integracije, važnog događaja - najavili su iz NUBRS.

Ove godine program obuhvata nekoliko događaja, a među njima je Sajam jezika, koji će trajati od 10 do 13 časova. U okviru programa učesnici će promovisati programe svog rada, ponudu kurseva i kulturne aktivnosti. Od 10 do 12 časova posjetioci će imati priliku da učestvuju u igri memorije “Evropske države i simboli”. Nagrade za najbolje radove na literarnim konkursima za učenike osnovnih škola iz Banjaluke biće dodijeljene u 12 časova.

Radionica za profesore stranih jezika biće održana od 18 do 19.30 časova, a u okviru programa “Učimo riječi” na Informativno-pozajmnom odjeljenju posjetioci će moći da se upoznaju sa nazivima predmeta na stranim jezicima.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana