Evropska noć muzeja umjesto 16. maja biće održana 14. novembra

A.G.
Evropska noć muzeja umjesto 16. maja biće održana 14. novembra

BANjALUKA - Manifestacija Evropska noć muzeja zbog svjetske pandemije virusa korona umjesto 16. maja biće održana 14. novembra ove godine.

- Zvaničnu informaciju dobili smo od Francuskog ministarstva kulture i komunikacije, glavnog organizatora ove manifestacije. Muzej savremene umjetnosti Republike Srpske  je  i ove godine počeo sa pripremom programa za realizaciju “Noći muzeja” koja bi u svom petnaestom izdanju imala bogat i raznovrsan vizuelni i muzički program namjenjen publici svih generacija – saopšteno je iz Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske.

U saopštenju se dodaje da će sve dogovorene aktivnosti biti preusmjerene na novembar 2020. godine kako ova popularna manifestacija ne bi izgubila na svom značaju i atraktivnosti.

Evropska Noć muzeja se organizuje  od 2005. godine pod pokroviteljstvom Savjeta Evrope i UNESKO-a, a vezana je za Međunarodni dan muzeja (18. maj), koji je ustanovljen od strane IKOM-a i svake godine fokusiran na različitu muzejsku temu.

Muzej savremene umjetnosti Republike Srpske obilježavanju ove evropske manifestacije priključio se 2006. godine,  a jedina godina u kojoj ova manifestacija nije održana jeste 2014. godina kada je Republika Srpska  proglasila vanrednu situaciju uzrokovanu katastrofalnim poplavama.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana