Evita Bojkovac promovisala  četvrtu zbirku pjesama

 A. J. R.
Evita Bojkovac promovisala  četvrtu zbirku pjesama

DERVENTA - Mlada pjesnikinja Evita Bojkovac (14) iz Dervente, koja olovkom stvara ljepši svijet i godinama osvježava poetsko nebo iznad Srpske, izdala je četvrtu zbirku pjesama pod nazivom "Leptir slikar", koju je nedavno promovisala na 64. Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu.

Ova četrnaestogodišnja Dervenćanka među korice nove knjige utkala je na desetine pjesama koje govore o mašti i prirodi, a recenzent njene knjige, profesor Aleksandar Mijalković, kaže da mu Evita liči na princezu koja blijedog i zamišljenog lica posmatra bajkoviti svijet.

- Kada shvati da joj je dosadno, umesto da zevne i odspava, Evita se u mašti pretvori u vetar, leptira, pozove ježa u goste bez straha da će joj pocepati haljinu i preseli se među zvezde, ili u morske dubine. Dok luta svetom mašte, ostavlja nam magične stihove poezije - rekao je Mijalković.

Bojkovčeva, koja je ranije objavila i zbirke "Leptirova čajanka", "Ružičasto sunce i plavi mjesec" i "Kompozitor mjesec", za svoj rad je nagrađivana više puta, kako u Srpskoj, tako i u Srbiji.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana