Everal: Dođeš u Beograd i osjećaš se kao kod kuće

Tanjug
Foto: Tanjug

BEOGRAD- Mlada britansko-ruska glumica Anastazija Everal prve uloge u karijeri ostvaruje u srpskim filmovima - akcionom trileru "Južni vjetar 2 - Ubrzanje", koji je nedavno prikazan premijerno na Pulskom festivalu, i predstojećem "Budi Bog s nama" reditelja Slobodana Šijana, gdje će prvi put igrati na srpskom jeziku.

Everal je za Tanjug rekla da je rad na "Južno vjetru 2 - Ubrzanje" Miloša Avramovića bio "zapanjujuće iskustvo", gdje na engleskom igra Amerikanku, suprugu brata glavnog junaka gangstera Maraša, koga tumači Miloš Biković.

"Kada sam bila prvi put na setu (''Južnog vjetra'') nisam znala srpski jezik, kultura i zemlja su mi bili novi. Miloš mi je bio velika podrška, bio je kao veliki učitelj koji je dosta pomagao sa objašnjenjima kako da se nešto uradi bolje", rekla je Everal. Rođena u Moskvi, Everal je imala četiri godine kada se sa roditeljima preselila u Englesku, gdje je diplomirala na Drama centru u Londonu, da bi potom upisala Li Starsberg institut za pozorište i film u Njujorku, i do sada se pojavila u nekoliko kratkih filmova. Everal igra sa Bikovićem i u filmu "Budi Bog s nama", koji trenutno snima Šijan, a koji govori o avangardnoj ličnosti i pioniru filmske kritike Bošku Tokinu (1894-1953) dvadesetih godina u Beogradu.

Biković tumači Tokina, a Everal na srpskom igra glumicu Maricu Popović (1906-1989), koju opisuje kao "vrlo popularnu, ženstvenu i inteligentnu osobu koju su svi priznavali".

"Igrati na srpskom je bilo izazovno ali mislim da sam uradila dobar posao, jer je reditelj zadovoljan i svi su zadovoljni", rekla je glumica, koja je dodala da je Biković bio velika pomoć pri učenju kako da pravilno izgovara srpske reči.

Iako sada živi u Njujorku, Everal kaže da joj se životni planovi trenutno mijenjaju i planira da, bar u bližoj budućnosti, živi i većinu vremena provodi u Beogradu, gdje očekuje rad na novim projektima u Srbiji. "Volim da budem ovde! Volim ljude, hranu, kulturu, ulice, atmosferu, energiju...Dođeš u Beograd i osećaš se kako kod kuće. Sve ti želi dobrodošlicu.

Ne želiš da ideš u neku drugu zemlju", zaključila je Everal.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana