Duh mladosti pored rijeke Une

Srna
Duh mladosti pored rijeke Une

Novi Grad - Na ovogodišnjem likovnom sazivu “Rakani”, održanom u Novom Gradu, nastala su 24 rada. Radovi su predstavljeni na izložbi pored rijeke Une.

Dokumentarista novogradske galerije Mirjana Drljača rekla je da ovi radovi pokazuju atmosferu likovnog saborovanja u Novom Gradu.

- Možemo vidjeti šta se događalo u proteklih sedam dana - dobro druženje, ozbiljan rad, nevjerovatnu energiju koju su svi pokazali i vjerujem da će ova kolonija biti početak jednog novog prijateljstva - navela je Drljača.

Istoričar umjetnosti Siniša Vidaković smatra da Likovna kolonija “Rakani” održava duh mladosti, čemu su doprinijeli mladi umjetnici iz Srbije, te banjalučke Akademije umjetnosti.

- Imamo potpuno različito stvaralaštvo, široke raspone, od apstrakcije, figuracije, geometrije, ambijentalnog slikarstva i svi jezici modernizma s početka dvadesetog vijeka su ponovo prepričani ovom postavkom - rekao je Vidaković.

Direktor Kulturno-obrazovnog centra u Novom Gradu Dražen Babić naglasio je da su radovi učesnika kvalitetni, te izrazio nadu da su oni zadovoljni boravkom u ovoj opštini i da ih je Una inspirisala u radu.

Početak likovne kolonije ozvaničen je izložbom radova sa prošlogodišnjeg saziva koja je u gradskoj galeriji postavljena do 26. avgusta.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana