Dodeljene nagrade Emi, “Kruna” najbolja dramska serija

Tanjug
Foto: Tanjug

LOS ANĐELES - Netfliksova serija “Crown” (Kruna), koja prikazuje život britanske kraljevske porodice, pobjednik je ovogodišnje dodjele nagrada “Emi”, budući da je osvojila čak sedam nagrada, prenosi CNBC.

Uspjeh te dramske televizijske serije pomogao je Netfliksu da odnese čak 10 nagrada, pošto je serija “Kraljičin gambit” odnijela još dva trofeja, a serija “Halston” osvojila jednu nagradu.

Američki kanal HBO i njegov striming servis HBO Max osvojili su devet nagrada, pošto je njihova serija “Mare of Eastown” osvojila četiri nagrade, serija “Last Week Tonight” dobila dvije, serija “Hacks” osvojila tri, a serija “I May Destroy You” odnijela jedan trofej.

Apple TV + je osvojio četiri nagrade za seriju “Ted Laso”, ViacomCBS je osvojio dvije nagrade za seriju “RuPaul's Drag Race“ i za specijalnu emisiju Stivena Kolberta, a NBS i Dizni osvojili su po jednu nagradu.

Kada je riječ o glumcima, Džejson Sudejkis odnio je nagradu za najboljeg glumca u humorističnoj seriji, Džin Smart je osvojila nagradu u kategoriji najbolje glumice za seriju “Hacks” u produkciji HBO Max.

Glumačke nagrade su osvojili i Džoš O'Konor, Olivija Kolman, Kejt Vinslet i Juan Mekgregor.

Svečanost je održana u prostoru “Event Deck” u Los Anđelesu umesto u dvorani Majkrosoft teatra, u kojem se dodela “Emi” nagrada održavala od 2008. godine. Razlog za promenu lokacije je pandemija korona virusa.

Voditelj programa je bio stend ap komičar, glumac i domaćin mnogih TV emisija - Cedrick The Entertainter, a u publici se nalazilo 500 nominovanih i gostiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana