Cvijanović i Višković: Bekjarev će ostati upamćen po izvanrednim ulogama

Srna
Cvijanović i Višković: Bekjarev će ostati upamćen po izvanrednim ulogama

BANjALUKA - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović uputila je porodici Bekjarev i Jugoslovenskom dramskom pozorištu saučešće povodom smrti glumca Ivana Bekjareva, ističući da će ostati upamćen po velikom broju izvanrednih uloga.

Cvijanovićeva je istakla da je sa velikom tugom i žaljenjem primila vijest o smrti velikog glumca.

- Ivan Bekjarev ostaće upamćen po velikom broju izvanrednih uloga kojima je ostavio upečatljiv trag u svim žanrovima pozorišne, filmske i televizijske umjetnosti. Njegovim odlaskom glumačka profesija ostala je bez izuzetnog umjetnika i profesionalca - navela je Cvijanovićeva u telegramu saučešća.

Poznati srpski glumac Ivan Bekjarev preminuo je juče u 74. godini. On je krajem oktobra bio pozitivan na virus korona i hospitalizovan.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković uputio je telegram saučešća porodici preminulog Ivana Bekjareva, ističući da će njegovo bogato glumačko stvaralaštvo ostati vrijedna zaostavština.
- Ivan Bekjarev je tokom svoje bogate glumačke karijere obilježio čitavo jedno razdoblje, a njegovo bogato glumačko stvaralaštvo ostaće vrijedna zaostavština - navedeo je Višković u telegramu.
Poznati srpski glumac Ivan Bekjarev preminuo je juče u 74. godini.
On je krajem oktobra bio pozitivan na virus korona i hospitalizovan.

Ivan Bekjarev rođen je 6. aprila 1946. godine u Beogradu.

Poslije završteka osnovne škole, upisao je Šestu beogradsku gimnaziju, a zatim i Fakultet dramskih umjetnosti.

Tokom svoje bogate karijere snimio je više od 50 filmova u bivšoj Jugoslaviji, Srbiji, Danskoj, Italiji i odigrao više od 150 uloga u pozorištu, od čega oko 60 u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, gdje je 33 godine bio član i dugogodišnji prvak.

Igrao je i u velikom broju TV drama i kultnih serija kao što su "Bolji život", "Srećni ljudi", "Otpisani", "Više od igre".

Bio je redovni profesor glume na Akademiji umetnosti u Beogradu, a glumu i javni nastup, predavao je na još nekim fakultetima i akademijama.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana