Ćopićevo ognjište pod okriljem Muzeja Kozare

Srna
Ćopićevo ognjište pod okriljem Muzeja Kozare

PRIJEDOR - Muzej Kozare preuzeo je upravljanje nad Spomen-kućom Branka Ćopića u Hašanima, budući da se nalazi na matičnom području ovog muzeja, izjavio je “Srni” direktor Muzeja Zoran Radonjić.


Prema novom Statutu Muzeja Kozare, u sastavu ove matične ustanove, kao posebne organizacione jedinice, nalaze se muzejske spomen-kuće koje su autentičan ambijent graditeljskog nasljeđa koji se odnosi na određeni istorijski period, događaje ili ličnost.

- To je do sada bila Spomen-kuća porodice Stojanović ovdje u Prijedoru, a od sada je i Brankova kuća u Hašanima, budući da je opština Krupa na Uni dio matičnog područja koje Muzej Kozare pokriva, zajedno sa gradom Prijedorom i opštinama Kozarska Dubica, Novi Grad, Kostajnica i Oštra Luka - pojasnio je Radonjić.

On je istakao da je u pripremi sporazum između Muzeja Kozare i opštine Krupa na Uni, kojim bilo precizirano dalje djelovanje.

- Muzej će preuzeti stručno upravljanje i organizovati sve aktivnosti i manifestacije u promociji lika i djela Branka Ćopića - najavio je Radonjić. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana