Čaruga sa srcem briljirao na sceni

A. G.
Čaruga sa srcem briljirao na sceni

Banjaluka - Jedno sasvim novo lice Jovana Stanisavljevića Čaruge zasijalo je na pozorišnoj sceni, a publika Teatar festa "Petar Kočić" burnim aplauzom i na nogama pozdravila je glumačku ekipu predstave koja se bavi životom legendarnog slavonskog hajduka.

Izvođenjem komada "Čaruga" u koprodukciji Narodnog pozorišta Leskovac i "Puls" teatra iz Lazarevca u srijedu uveče počeo je takmičarski program festivala u Banjaluci.  Čaruga je oduvijek bio privlačan lik za pisce i reditelje, a ovoga puta oživio je zahvaljujući režiji i glumačkoj interpretaciji Stanislava Grujića. Odlična scenografija, snažan tekst, upečatljiva glumačka igra cijele ekipe, zanimljiva rediteljska rješenja doslovno su ostavili publiku bez teksta.

- Ovo nije priča o surovom razbojniku kakav je po nekim istorijskim navodima bio Jovo Stanisavljević, već o jednom čoveku koji i te kako ima ljudske osobine stavljene u okolnosti koje su dramaturški u ovom komadu napisane i mi smo se potrudili da ih ispratimo - kaže Stanislav Grujić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana