Brezo: Oboreni svi rekordi posjećenosti

Srna
Foto: Srna

PALE- U proteklih šest mjeseci Kulturno-sportski centar Pale uspio je da kulturu stavi na mjesto koje joj i pripada, organizujući niz manifestacija, rekla je Srni vršilac dužnosti direktora ove ustanove Slavka Brezo.

Brezova je istakla da, iako pandemija još traje, na Palama nije zaustavljen kulturni život.

Ona je naglasila da je paljanska pozorišna scena zasijala u punom sjaju, odigrano je 11 predstava i prikazno više od 20 filmskih projekcija sa oborenim rekordom gledanosti.

"U veoma kratkom periodu naše pozorište posjetila su poznata glumačka imena, kao što su Vojin Ćetković, Tatjana Kecman, Dragan Marinković, Zijah Sokolović, Zlatan Vidović i Lordan Zafranović", rekla je Brezova i dodala da će se truditi da tako i nastave.

Ona je navela da je organizovana i Konferencija beba, najmasovnija do sada, zatim "Dani Duška Trifunovića", u okviru koje su priređene posjete osnovnim školama na području Pala i uručeni pokloni za prvačiće.

Brezova je istakla da je priređeno i "Duhovno veče" sa ocem Georgijem iz manastira Ozerkovići, koje je imalo nezapamćenu posjećenost od nastanka ove ustanove, te obećala da će to postati tradicija u Kulturnom centru Pale.

"Kada sumiramo rezultate, možemo biti zadovoljni jer su građani prepoznali kvalitet rada novog rukovodstva", rekla je Brezova.

Ona je najavila da će Kulturni centar u decembru organizovati pet predstava za djecu poput "Pepeljuge" braće Grim, "Petra Pana i Zvončice", "Djece u susret Svetom Nikoli" i "Novogodišnje čarolije", tako da će djeci biti omogućeno da, osim Djeda Mraza, prvi put prime poklon i od Svetog Nikole.

"Djeca najbrže uče kroz zabavu, a predstave im otvaraju vrata bajkovitih doživljaja", naglasila je Brezova.

Ona je podstila da u okviru Kulturno-sportskog centra djeluju i organizacione jedinice - sportska dvorana "Peki", koja je savremeno opremljena i zadovoljava sve standarde za održavanje međunarodnih takmičenja, te pećina Orlovača, spomenik prirode sa pećinskim ukrasima stalaktitima i stalagmitima, te grnčarijom iz mezolitskog perioda koja je u njoj pronađena.

Ona je navela da je Kulturni centar bio dva puta domaćin akcije dobrovoljnog davanja krvi, te da imaju dobru saradnju sa Univerzitetom u Istočnom Sarajevu, opštinom Pale i gradom Istočno Sarajevo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana