"Bramaks kvintet" nastupio u Banjaluci

Milanka Mitrić
Foto: B.Brezo

BANjALUKA – Nakon izuzetnih nastupa "Beogradskog kvarteta" i džez trija u Banskom dvoru sinoć je na 4. festivalu džez muzike "Intime Jazz Fest" nastupio "Bramaks kvintet".

Posjetioci treće večeri ovog festivala imali su priliku da uživaju u originalnim kompozicijama ovog kvinteta, koji predstavljaju mješavinu različitih muzičkih uticaja, ali i individualnih senzibiliteta muzičara koji su u ovom sastavu.

- "Bramaks kvintet" postoji četiri godine i ovakvi sastavi su moja omiljena formacija,  a skoro svi članovi  pisali su kompozicije za ovaj program,  tako da je publika mogla da čuje po dvije kompozicije svakog od nas i nekoliko aranžmana. U Banjaluci povremeno sviram nekih petnaest godina i upoznao sam publiku koja je dosta topla i koja reaguje, a mi muzičari to volimo. U Banjaluci je uvek dobra atmosfera. Banski dvor je specijalna institucija, tu sve zvuči malo lepše nego na drugim scenama - kazao je Branko Marković, koji svira kontrabas, a sa njim u kvintetu su i Maks Kočetov (saksofon), Strahinja Banović (truba), Andreja Hristić (klavir) i Aleksandar Cvetković (bubnjevi).

"Intime Jazz Fest" biće zatvoren večeras, nastupom džez pijanista Vasila Hadžimanova i Matije Dedića. Ulaznice za njihov koncert koji će početi u 20 časova rasprodate su u rekordnom roku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana