Bjelogrliću počasna Zlatna jabuka na festivalu u Kranju

Tanjug
Bjelogrliću počasna Zlatna jabuka na festivalu u Kranju

Na prvom Međunarodnom filmskom festivalu u Kranju počasnu Zlatnu jabuku dobio je glumac, scenarista, producent i reditelj Dragan Bjelogrlić za, kako su istakli organizatori, bogato i raznovrsno glumačko stvaralaštvo i vrhunski umjetnički doprinos na audio-vizuelnom polju.

"Kao jedan od vodećih srpskih glumaca i umjetnika, zaslužan je za rast i razvoj regionalnog kinematografskog i serijskog sektora", stoji u obrazloženju nagrade.

Samo uručenje nagrade pratio je višeminutni apaluz publike, nakon čega je uslijedio koncert grupe Magnifiko, posebno u čast posebnog gosta Dragana Bjelogrlića.

Tročlani međunarodni žiri dodijelio je Veliku zlatnu jabuku Jasni uričić za najbolju glavnu ulogu i izuzetno umjetničko ostvarenje u ulozi u filmu "Ljuo vadis, Aida?"

Goran Bogdan, Franz Rogovski i Nada Šargin dobili su Jabuke za posebna glumačka ostvarenja.

Kao što je na završnoj priredbi istakla selektorka programa Ana Šturm, "najljepši dio festivala bio je taj što smo filmove ponovo vratili ljudima".

"Nema ništa ljepše nego sjediti u toploj ljetnoj večeri, u prepunom ljetnom bioskopu i gledati publiku kako sjedi i s poštovanjem prati najnovija regionalna ostvarenja.

Pored filmova koje smo konačno uspeli da prikažemo na velikom platnu, posebno nezaboravan trenutak pružio je Magnifico čija je muzika takođe ostavila traga na počasnog gosta Dragana Bjelogrlića, i koji nam je na završnu priredbu nakon dugo vremena na scenu donio živu muziku."

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana