Bijeljina: Na umjetničkom salonu djela 19 autora

Srna
Bijeljina: Na umjetničkom salonu djela 19 autora

BIJELjINA - Izložbom slika, grafika, ikona, skulptura i radova arhitekata i dizajnera u Bijeljini je otvoren 12. Umjetnički salon i obilježen jubilej - 35 godina rada Galerije. Kustos Milijanko Miholjčić rekao je da su tokom decenija publici predstavili radove svjetski poznatih autora, od 1985. godine i prve izložbe slika Vlahe Bukovca i njegovih učenika do sada, zadržavajući visok izlagački kriterijum.

 

"Bijeljinci su imali priliku da, između ostalih, pogledaju radove Ismeta Mujezinovića, Franje Mraza, Branka Miljuša, Dragana Lubarde, Emira Dragulja, Paje Jovanovića, Save Šumanovića, autora čija su imena nezaobilazna na evropskoj i svjetskoj likovnoj sceni", naveo je Miholjčić.

Nakon zvaničnog otvaranja 12. Umjetničkog salona, kustos Miholjčić je jednom od osnivača Galerije, Radomiru Nikoliću, uručio grafiku pod nazivom "Bijeljina".

Ovogodišnji Umjetnički salon je, uz veliku posjećenost, okupio 19 autora.

Bijeljinska Galerija nosila je ime po slikaru Milenku Atanackoviću do 2007. godine, kada je preimenovana u Galeriju Centra za kulturu i premještena iz zgrade Gradske uprave Bijeljina u ovaj novoizgrađeni centar.

Galeriju su, u različitim periodima, uspješno vodili Dragan Zarić, Božidar Milijašević, Ifigenija Vasilić, Milijanko Miholjčić, a do sada je organizovano više od 300 izložbi i isto toliko djela nalazi se u fundusu ove ustanove, saopšteno je iz bijeljinske Gradske uprave.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana