Bata Živojinović dobija ulicu u Beogradu

Agencije
Bata Živojinović dobija ulicu u Beogradu

Beograd - Bojanska ulica na Vračaru ubuduće će nositi ime slavnog srpskog i jugoslovenskog glumca Ulica Velimira Bate Živojinovića, odlučeno je danas na sjednici Skupštine grada Beograda.

Zamjenica predsjednika Skupštine grada Beograda i predsjednica Komisije za spomenike i nazive trgova i ulica Andrea Radulović izrazila je zadovoljstvo što će jedna ulica na Crvenom krstu ponijeti ime velike glumačke legende.

“Povodom obilježavanja tri godine od smrti slavnog glumca Velimira Bate Živojinovića, Kompanija Borba, magazin Bazar i Goran Vesić, kao građanin gradske opštine Vračar, pokrenuli su inicijativu da jedna od ulica u opštini Vračar dobije naziv po Velimiru Bati Živojinoviću”, rekla je ona.

Istakla je da je Velimir Bata Živojinović svojim umjetničkim i kulturnim doprinosom obilježio jednu zlatnu eru srpske, jugoslovenske i svetske kinematografije.

“Naš slavni glumac ostaće večno naš Valter koji brani Sarajevo, Mirta u Skupljačima perja, komandant Stole u Bici na Neretvi. Čovek sa emocijom i karakterom koji je dao nemjerljiv doprinos kulturi u Srbiji, regionu i šire”, dodala je Radulovićeva.

Gradski odbornici su na današnjoj sjednici usvojili i odluku o izmjeni i dopuni odluke o utvrđivanju naziva ulica i drugih dijelova naseljenih mjesta u opštinama Rakovica i Čukarica, kao i odluku o izmjeni naziva ulica na teritoriji opštine Zemun.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana