Umjetnička kolonija na Zelenkovcu

M. M.
Umjetnička kolonija na Zelenkovcu

Mrkonjić Grad - Na Zelenkovcu počinje likovna kolonija, koju organizuje mlada slikarka Anja Stojanović. Na skupu će učestvovati 18 umjetnika koji će naslikati trideset četiri djela.

Ra­d umjetnika će biti popraćen muzikom i organizovanjem književnih večeri. Među učesnicima su: Renato Rakić, Milutin Jovančić, Boro Janković, Stefan Stojanović, Jovana Radaković, Salid Biščić, Muhamed Pjevo, Saša Bogdan, Muhamed Peci, Arnela Mujaković, Emir Nuhanović, Marin Milutinović,  Zoran Suvajac, Željko Vučenović i Indira Jaranović. Ova likovna kolonija trajaće do 16. avgusta.

O organizaciji kolonije nešto više je rekla i sama slikarka Anja Stojanović.

- Likovna kolonija “Zelenkovac 2018” nastala je kao humanitarna ideja s ciljem da se skupi grupa umjetnika koji će svojim radom skrenuti pažnju na ljude koji žive sa dijalizom. Kroz razgovor sa Borom Jankovićem i ljudima iz udruženja DT i HBB krenula sam u realizaciju projekta. Prikupljanje donatorskih sredstava  nije išlo lako, ali su se našli humani ljudi koji su nam izašli u susret. Da skupimo dovoljno sredstava za potrebe održavanja kolonije, trebala su mi tri mjeseca. Pozvala sam slikare iz regiona da u roku od šest dana naslikaju po dvije slike na slobodnu temu. Većina se rado odazvala. Materijal kojim raspolažu su akril boje na platnu i akvarel tehnika. U okviru kolonije smo organizovali dječju slikarsku radionicu i muzičke i književne večeri. S obzirom na veličinu projekta i situaciju u društvu, jako sam zadovoljna odzivom donatora i svih umjetnika kao i učesnika. Želim da zahvalim svima koji su podržali ovaj projekat - rekla je Stojanovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana