Otvoreno likovno saborovanje u Ugljeviku

Srna
Otvoreno likovno saborovanje u Ugljeviku

Ugljevik - Načelnik Ugljevika Vasilije Perić otvorio je večeras četvrtu Likovnu koloniju “Ugljevik 2018” koju organizuju Misijski odbor Eparhije zvorničko-tuzlanske i Centar za kulturu “Filip Višnjić”, uz pokroviteljstvo opštine Ugljevik.

“Ugljevik je poznat po uglju i proizvodnji električne energije, poznat je i kao šljivarski kraj, ali je sigurno najpoznatiji po tome što je na ovom području rođen veliki pjesnik Filip Višnjić”, rekao je Perić u pozdravnoj riječi.

On je istakao da je likovno saboravanje jedan od najznačajnijih kulturnih događaja u ovoj podmajevičkoj opštini i poželio učesnicima da iz Ugljevika ponesu najljepše uspomene.

“Likovna kolonija ima umjetnički i radni karakter i pruža Ugljevičanima priliku da provedu vrijeme u druženju sa umjetnicima iz Srbije i Republike Srpske”, rekao je Perić.

On je na otvaranju manifestacije izrazio zahvalnost mitropolitu dabrobosanskom Hrizostomu, koji je prije četiri godine pokrenuo Likovnu koloniju u Ugljeviku, kao i episkopu zvorničko-tuzlanskom Fotiju, pod čijem se blagoslovom održava saborovanje umjetnika.

Direktor Centra za kulturu Predrag Vujević najavio je da će na ovogodišnjoj Likovnoj koloniji narednih sedam dana stvarati 12 umjetnika.

“U okviru Likovne kolonije organizovana je radionica škole slikanja za najmlađe sugrađane, uzrasta od pet do 15 godina, a radionicu će voditi akademski umjetnici koji su učesnici kolonije”, rekao je Vujević.

U Likovnoj koloniji učestvuju Miljana Bulatović, Milan Milić Jagodinski, Jefimija Kocić, Nataša Tomić, Snežana Manasić, Dragoslava Bojić Nikolić, Ljiljana Krtinić i Dunja Ožegović iz Srbije, te Hadži Branko Nikitović, Srđan Ćeranić, Toni Ostojić i Bratislav Nađesi iz Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana