Promocija romana "Himerina krv: Roman o Dučiću" u četvrtak u Banjaluci

GS
Foto: Ilustracija

BANjALUKA - Promocija nove knjige srpskog pisca Slaviše Pavlovića "Himerina krv: Roman o Dučiću" biće održana u četvrtak s početkom u 19 časova u amfiteatru Doma omladine u Banjaluci. Organizator promocije je Agencija "Venturo" iz Banjaluke. S autorom će razgovarati Ernest Bučinski, novinar i publicista iz Banjaluke.

"Himerina krv" je prvi roman o Jovanu Dučiću, a prema riječima recenzenta Vladimira Kecmanovića, Slaviša Pavlović je na način dostojan onoga što je vrijedno u srpskoj književnoj tradiciji uspio da osvijetli malo poznate aspekte iz života i rada velikog pisca i diplomate.

Slaviša Pavlović je dosad objavio romane "Stari zavet" (2010), "Nema šanse da ne uspem" (2012), "Zavet heroja" (2014), "Apisov apostol" (2016), "Ratnici crne ruke" (2017) i "Himerina krv - roman o Dučiću" (2020).

Prevođen je na ruski jezik. Njegov roman "Zavet heroja", objavljen povodom 100 godina od početka Velikog rata, dva mjeseca je bio na top-listi bestseler romana u Rusiji. Predgovor za roman je napisao predsjednik Ruske dume Sergej Nariškin, prenose ''Nezavisne''.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana