Nestoroviću zlatna plaketa “Strumica 2013”

Agencije
Nestoroviću zlatna plaketa “Strumica 2013”

Strumica - Poznati novosadski satiričar Ninus Nestorović osvojio je Zlatnu plaketu za aforizam na 14. Međunarodnom festivalu aforizma i karikature “Strumica 2013”, prenose agencije.

Srebrnu plaketu dobio je Mile Đorđijoski iz Kičeva, a bronzanu Milivoje Jozić iz Beograda.

Diplome i pohvale dobili su Jonko Bonov iz Bugarske, Ekrem Macić iz BiH, Milan Todorov i Aleksandar Čotrić iz Srbije, Ljupka Cvetanova, Risto Filčevski i Atanas Krlevski iz Makedonije, te Živko Prodanović iz Hrvatske.

Zlatnu plaketu za najbolju karikaturu dobio je Luis Pol Postruzin iz Australije, srebrnu Dore Aksinte iz Rumunije, a bronzanu Ivajlo Cvetkov iz Bugarske.

Otvaranje izložbe karikatura i dodjela nagrada za najbolje aforizme i karikature biće upriličeno 18. marta u Strumici - najavljeno je iz Društva književnika Vojvodine, Sekcija humorista i satiričara.

Žirijem Festivala predsjedavao je Vasil Tolevski iz Makedonije, a u žiriju, koji je 26. februara izabrao nagrađene aforizme i karikature, bili su i Milen Milivojević iz Srbije, Valeri Aleksandrov iz Bugarske, Aleksandar Filev iz Makedonije i Marjan Pecev – Zahov iz Makedonije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana