"Zlatni dečko" najbolji film festivala Ravno Selo

Tanjug
"Zlatni dečko" najbolji film festivala Ravno Selo

RAVNO SELO - Ostvarenju reditelja Ognjena Jankovića "Zlatni dečko" pripala je nagrada "Zlatni klip" za najbolji film na Međunarodnom festivalu debitantskog filma "Ravno Selo".

Na festivalu održanom od 30. juna do 3. jula "Zlatni klip" za najbolji film po izboru publike osvojilo je ostvarenje “Dženga - čudna igra" reditelja Nikole Končarevića, koji je bio premijerno prikazan u Ravnom Selu, saopštio je danas festival. Kako je navedeno, "Gorki list nagradu za najboljeg mladog glumca" osvojio je Denis Murić za ulogu u filmu “Zlatni dečko", a nagradu je u ime glumca primio Janković.

"Zlatni klip" za najboljeg reditelja debitanta pripao je Francuzu Manuelu Šapirou za "Horniku nasilja", koji se javio video obraćanjem. Plaketa "Prvi metar" za najbolji omladinski film dodeljena je "Velikanima" u režiji Milorada Savanovića, a u istoj kategoriji dodeljeno je specijalno priznanje filmu "Animus" Milice Spasojević.

Tokom četiri dana "Ravnog Sela" prikazano je 28 filmova u tri takmičarska programa, a dodeljene su i diplome učesnicima filmske radionice za đački film snimljen u Ravnom Selu.

U stručnom žiriju su bili reditelj Dragan Marinković, glumci Vanja Milačić i Pavle Jerinić, a "žiri publike" činili su oganizatorka kulturnih dešavanja Maja Maraš, sekretar mjesne zajednice Ravno Selo Vuk Jevtović i bibliotekarka Marija Bognar. Dramaturg Ivan Velisavljević odlučivao je o dokumentarnom programu “Kratkih 100 minuta” a rediteljka Aleksandra Štifanić o selekciji studentskog filma.

Festival "Ravno Selo" održan je uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, Ministarstva kulture i informisanja, Grada Vrbasa i producentske kuće Zilion film.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana