Veličanstveni koncert "Viva voksa" otvorio "Kestenburg"

Aleksandra Glišić foto: V. Tripić
Veličanstveni koncert "Viva voksa" otvorio "Kestenburg"

Veličanstvenim koncertom beogradskog hora "Viva voks" večeras je u Banjaluci otvoren Međunarodni festival studentskih pozorišta "Kestenburg".

Članovi hora, koji su širom svijeta ostvarili zapažene nastupe, u Banskom dvoru podigli su publiku na noge. Prva kompozicija koju su izveli bila je "Ameno", a posljednja, na bis, "Hajde, Jano". Publika je aplauzima i talasima pozitivne energije uzvratila na muziku i predivne glasove sa scene. Ne čudi što je "Viva voks" već okarakterisan kao pravo muzičko čudo.

Na najljepši način, muzikom, članovi hora, su otvorili vrata banjalučke pozorišne priče koja se održava treći put. Prije koncerta, festival je zvanično otvorio Abas Arslanagić, legenda RK "Borac" koji je u svom govoru podsjetio na sve glumačke legende koje su potekle iz Banjaluke. Ponosan je, kaže, što Studentsko pozorište Banjaluka na nakvalitetniji način njeguje pozorište i organizuje značajan festival kao što je "Kustendorf".

Na značaj ovog festivala ukazao je i rektor Univerziteta u Banjaluci Radoslav Gajanin.

Osnivač i direktor "Kestenburga" reditelj Aleksandar Pejaković nije krio ponos što je ova manifestacija zaživjela i okupila studente iz cijelog svijeta.

Pejaković ističe da je "Kestenburg" pobjeda Studentskog pozorišta Banjaluka.

Na festivalu, koji će biti zatvoren 20.novembra učestvuju studentska pozorišta iz SAD, Južne Koreje i Bugarske.

Žirijem predsjedava glumac Vojin Ćetković, a članovi su Nikola Kolja Pejaković i Neda Simić Žerajić.

Na čelu žirija medija je Vladimir Kecmanović, a članovi su Dževdet Tuzlić i Tatjana Marjanović.

Ove godine i "Glas Srpske" ima svoj žiri na "Kestenburgu". Predsjednik "Glasovog" žirija je Borjana Radmanović Petrović, a članovi su Žarko Marković, Darija Galonja, Milanka Mitrić i Aleksandra Glišić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana