Uspjeh dječaka iz Banjaluke: Dvanaestogodišnji Marko glumi u filmu "Zlatni dečko"

GS
Uspjeh dječaka iz Banjaluke: Dvanaestogodišnji Marko glumi u filmu "Zlatni dečko"

BEOGRAD - Snimanje novog filma i mini-serije od pet epizoda "Zlatni dečko", u režiji Ognjena Jankovića, počelo je na stadionu OFK Beograd prije nekoliko dana, a među likovima koje ćemo gledati na malim ekranima našao se i dvanaestogodišnji Marko Baštinac iz Banjaluke.

Ljubav prema glumi Marko je pokazao još od malih nogu, kada je kroz školu glume stupio na scenu banjalučkog Gradskog pozorišta Jazavac, a ovoga puta mladi Banjalučanin, kojeg smo već imali priliku gledati u "Ubicama moga oca", naći će se u ulozi slavnog fudbalera u djetinjstvu, dječaka Nemanje. Društvo na snimanjima pravi mu poznati srpski glumac Petar Strugar.

Pored Strugara, koji tumači lik dječakovog oca, publika će imati priliku da gleda i Alisu Radaković, Tihomira Stanića, Igora Benčinu, Andriju Kuzmanovića, Ljubomira Bulajića, Jovanu Gavrilović i druge.

Priča je inspirisana istinitim događajima iz života srpskog fudbalera problematičnog temperamenta, a glavnu ulogu igraće mladi glumac Denis Murić. Režija je povjerena Ognjenu Jankoviću iz Beogradskog sindikata, dok su scenaristi projekta braća Vuk i Aleksa Ršumović.

Ideja je da se ovom serijom i filmom publici pruži uvid u intrige, odnose i dešavanja koja prate najpopularniji sport na svijetu, a koje se događaju daleko od očiju javnosti.

"Priča je snimljena po istinitom događaju i vrlo je specifična. Nije bilo lako, ali mislim da smo uspjeli. Naša fudbalska svakodnevica se ispostavila kao idealan teren da ispričamo priču o borbi za slobodu jednog mladog bića. Priča je univerzalna, na svim meridijanima naše planete gdje se igra fudbal vodi se identična borba. Mi akcenat stavljamo na individuu, na ono što mi kao publika ne možemo da vidimo, već samo da pretpostavimo ili pročitamo u tabloidima i medijima", rekao je reditelj projekta Ognjen Janković, prenosi Banjaluka.net.

Kvalitet projekta je ubrzo prepoznat, pa je "Zlatni dečko" dobio globalni distributerski ugovor i prikazivaće se u više od 160 zemalja svijeta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana