Nikita Mihalkov otpušten iz bolnice: Slavni režiser poslao poruku nakon povratka kući

GS
Nikita Mihalkov otpušten iz bolnice: Slavni režiser poslao poruku nakon povratka kući

MOSKVA - Ruski režiser Nikita Mihalkov objavio je danas da je otpušten iz bolnice, ali da će mu ipak biti potrebno vrijeme za rehabilitaciju.

On je na svom Telegram kanalu poručio da je za njegov oporavak zaslužan ogroman rad ljekara i svih koji su bili u njegovoj blizini, i njihove molitve.

- Dragi moji prijatelji, ovo nije floskula: zaista ‘dragi’ i zaista ‘prijatelji’! Siguran sam da sam, umnogome, pored ogromnog truda ljekara i svih ostalih, zbog vaših srdačnih želja za moje ozdravljenje i vaših molitvi došao kući. Naravno, biće potrebno još neko vrijeme za oporavak i rehabilitaciju, ali, čim su me ljekari otpustili, znači da su mirni - napisao je Mihalkov.

Mihalkov je hospitalizovan 5. januara zbog gripa, a 10. januara je rekao da ostaje u bolnici zbog daljih pretraga i tretmana, prenijele su RIA Novosti. Ljekari su mu konstatovali idiopatsku upalu pluća koja se proširila, dok su testovi na korona virus i grip bili negativni.          

Takođe su mu se pogoršali hronični srčani problemi.

Nikita Mihalkov je rođen 21. oktobra 1945. godine u Moskvi.

Režirao je filmove  „Varljivo sunce”, „Prijatelj među strancima, stranac među prijateljima”, „Rob ljubavi”, „Nedovršeni komad za mehanički klavir”, „Sibirski berberin” i mnoge druge.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana