Stvarno najveći

Miloš Vasiljević
Stvarno najveći

Emocija pretočena u suze na kraju finalnog susreta i fokusiranost tokom svih sedam mečeva na Australijen openu, gdje ni u jednom trenutku nije doveo u pitanje da li će prigrliti deseti trofej, u najkraćem je epilog turnira u kojem je još jednom svoju dominaciju, karakter i istrajnost prezentovao najbolji teniser svijeta svih vremena Novak Đoković.

Oči planetarne sportske javnosti u nedjelju ujutro bile su uprte ka “Rod Lejver” areni i pohodu Srbina da se izjednači po osvojenim trofejima na grend slem turnirima sa Rafaelom Nadalom.

Sada obojica imaju po 22, a ako uzmemo u obzir formu u kojoj igraju, samo je pitanje trenutka kada će se Novak i definitivno odvojiti, možda baš  na Špancu omiljenom Rolan Garosu.

Bez veće muke Srbin je uspio da trijumfuje u Melburnu pobijedivši Grka Stefanosa  Cicipasa. Ipak, ovo je više od obične pobjede, a kako je i sam istakao, odigrao je najizazovniji turnir u karijeri. A opet se prošetao... Jači je bio od povrede, nedaća, ali i svih rivala, uz gubitak samo jednog seta. To dovoljno govori o superiornosti najvećeg sportiste iz ovog dijela Evrope, vjerovatno svih vremena.

Vrtio se Novaku u glavi scenario iz prošle godine, kada je deportovan i nije mogao da nastupi, ali došao je još snažniji.

Nepravda ga je ojačala, želio je da pokaže sportskoj javnosti, ali i elitama, da je on teniski vladar. Ispostavilo se da je tako. Vladar je, i to ne samo teniski. I dok se o njegovoj igri više nema puno šta reći, motivacioni govori nakon mečeva i poruke koje šalje govore kakva je veličina, uzor i primjer mladima koji planiraju da se bave bilo kojim sportom.

Gromada iz jedne male, prkosne i ponosne Srbije. Ponovo je i prvi teniser na ATP listi. Novak je primjer i kako se radi na popularizaciji ovog sporta, ali i poručuje mladima da nikada ne odustaju, da vjeruju u svoje snove, da uporno rade, treniraju i sanjaju.

U zemlji kengura, koala, Aboridžina i doseljenika sa Starog kontinenta Novak je postavio rekorde koji će teško decenijama, pa i vijekovima biti oboreni. Za idući iskorak, kako bi stigao do 23. grend slem titule, na pariskoj šljaci, dovoljno je samo da ponovi igre iz Melburna. U to niko i ne sumnja, a konkurencija se svela na Nadala i dvije-tri nadolazeće zvijezde, koje će morati još mnogo da rade kako bi pomrsile račune Đokoviću. Do tada, svijet i treba da mu se divi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Do mentaliteta je
Do mentaliteta je
Od Tita do Olbrajtove
Od Tita do Olbrajtove
Pravosuđe u leru
Pravosuđe u leru
Tapkanje u mjestu
Tapkanje u mjestu
Prevencija, šta je to?
Gluv, zbunjen, normalan
Gluv, zbunjen, normalan
Šamar domaćim radnicima
Šamar domaćim radnicima
Ko jamu kopa...
Ko jamu kopa...
Borba za opstanak
Borba za opstanak
Dosrbljavanje
Dosrbljavanje
Bježi, Fadile
Bježi, Fadile
Šta žene slave?
Šta žene slave?
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana