Igrači, srećno!

Milijana Latinović

Ko ne igra, ne može ni dobiti - osnovno je pravilo svake nagradne igre.

To pravilo ozbiljno su shvatili stanovnici Republike Srpske, koji su u protekla dva i po mjeseca, koliko traje najveća nagradna igra do sada “Deset računa izbroji i stan osvoji” poslali više od 1,14 miliona koverata sa fiskalnim računima i slipovima.

Interesovanje za ovu nagradnu igru, koju je po ugledu na Republiku Srbiju, organizovalo Ministarstvo finansija RS sa Udruženjem ekonomista RS SWOT s ciljem podizanja svijesti građana i privrede o značaju suzbijanja sive ekonomije, premašilo je sva očekivanja.

Nije ni čudno što su građani Srpske prionuli na prikupljanje fiskalnih računa kao nikada prije, s obzirom na to da su organizatori nagradne igre obezbijedili nagradni fond teži od pola miliona maraka.

Ono o čemu ovih dana bruji cijela Srpska i o čemu svi sanjaju jesu četiri nova stana u banjalučkom naselju Lauš.

Sudeći prema broju pristiglih koverata u nedjelju uveče cijela Republika biće pred malim ekranima i željno iščekivati da sazna ime vlasnika prvog stana.

Ko će izvući dobitnu kovertu još nije objelodanjeno, ali je zasigurno to osoba koja će unijeti radost u neki dom i promijeniti život na bolje nekome od učesnika nagradne igre.

Osim stanova, igrače tokom sva četiri izvlačenja očekuju i vrijedni vaučeri koje će srećni dobitnici moći zamijeniti u poslovnicama kompanije “m:tel” i “Bingo”.

Da nije sve sjajno i ovaj put su se potrudili dežurni kritičari svega pa na sav glas komentarišu da se nagradne igre namještaju, te da će četiri stana otići u ruke “nečijih” kćeri i sinova, a ne istinski srećnih dobitnika. Takvih komentatora uvijek je bilo i biće i koliko god nagradna igra bila transparentna takve je nemoguće uvjeriti u pravedno i fer izvlačenje. Da je ipak mnogo više onih koji vjeruju organizatorima potvrđuje broj pristiglih koverata i euforija koja trese Srpsku.

Osim što će usrećiti brojne građane, ispostavilo se da je ova nagradna igra podebljala i iznose pazara u brojnim knjižarama, u kojima se ovih dana traži koverta više.

Onima koji još nisu poslali fiskalne račune, ostalo je dvadesetak dana da to učine i tako provjere da li su rođeni pod srećnom zvijezdom. Svake nedjelje, sve do 13. oktobra, građani Srpske večeri će provoditi ispred televizora i budni sanjati da će baš svoje ime ugledati na malom ekranu. Ko ne igra, ne može se ni nadati dobitku. Igrači srećno!

 

 

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana