Zbog premlaćivanja komšije Milanu Lukiću, jednom od optuženih za smrt Dragana Gajića, dvije godine zatvora

Nebojša Tomašević
Zbog premlaćivanja komšije Milanu Lukiću, jednom od optuženih za smrt Dragana Gajića, dvije godine zatvora

BANjALUKA - Milan Lukić zvani Mića (21) iz Banjaluke, optužen da je sa sugrađaninom Markom Bajićem (30) na smrt pretukao komšiju Dragana Gajića (61), zaključio je sporazum o priznanju krivice s Okružnim tužilaštvom i pristao da mu za ono što je uradio budu dosuđene dvije godine zatvora.

Sporazum je prihvatilo vijeće banjalučkog Okružnog suda, nakon čega je razdvojen postupak protiv optuženog Bajića, kome je suđenje nastavljeno.

Njegov branilac Marko Mikeš kazao je da oni nisu zaključili sporazum o priznanju krivice jer se Bajić ne osjeća krivim za ono za šta ga terete.

Prema optužnici Lukić i Bajić napali su Gajića 28. avgusta 2018. godine kod njegove zgrade u ulici Kosovke djevojke u banjalučkom naselju Starčevica. Navedeno je da je incident izbio jer im Gajić nije dao cigarete nakon što ih je jednom već počastio. Nesrećnog čovjeka su tukli rukama i nogama te teško povrijedili. Prestali su da ga udaraju kada su stanari zgrade zagalamili na njih. Gajić je nakon incidenta sa teškim povredama prevezen u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske, gdje je preminuo dva dana kasnije. Bajića i Lukića optužnica tereti za krivična djela teška tjelesna povreda sa smrtnom posljedicom i napuštanje nemoćnog lica. Za ova krivična djela predviđena je kazna od tri do 12 godina, odnosno od dvije do 10 godina zatvora.

Tokom istrage utvrđeno je da su Lukić i Bajić sjedili na brdu iznad prodavnice "Moj market" u ulici Kosovke djevojke, gdje su pili pivo kada je naišao Gajić. Lukić je, navodno, od njega tražio cigarete i Gajić je dao po jednu obojici te sjeo na obližnju klupu. Poslije nekog vremena mladići su ponovo zatražili od njega još cigareta, a kada im je rekao: "Dao sam već, šta sad hoćete" i krenuo od njih, napali su ga. Prvo ga je Bajić udario nogom i oborio na zemlju, nakon čega se batinanju pridružio i Lukić pa su obojica nesrećnog čovjeka udarali nogama po glavi i grudima. U optužnici protiv Lukića i Bajića je navedeno da su oni bili svjesni da svojim postupcima mogu da teško povrijede Gajića i da su to htjeli. Navedeno je i da su bili sposobni da shvate značaj djela i da upravljaju postupcima. Nezvanično saznajemo da je tokom istrage u policiji Bajić kazao da je Gajića tukao Lukić i da on nije u tome učestvovao. Lukić i Bajić su bili u pritvoru nakon hapšenja, a pušteni su na slobodu krajem septembra.

Dosije

Marko Bajić je poznat po krivičnim djelima i osuđivan je, dok je Milanu Lukiću zbog sukoba sa zakonom izricana mjera pojačanog nadzora nadležnog organa socijalnog staranja. Bajić je osuđivan u Osnovnom sudu u Banjaluci za teške krađe, oštećenje i oduzimanje tuđe stvari, šverc narkotika. Uglavnom je dobijao uslovne osude i novčane kazne.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana