Švercerima droge devet godina robije

N. T.
Švercerima droge devet godina robije

BANjALUKA - Branislav Stanivuković (42), Milan Ilibašić (56) i Radovan Trninić (55) iz Srpca osuđeni su u banjalučkom Okružnom sudu na po tri godine zatvora zbog šverca narkoticima.

Presudu je izreklo vijeće kojim je predsjedavala sudija Snježana Kudrić, a trojka je osuđena za nedzvoljenu proizvodnju i promet opojnim drogama.

Prema presudi Stanivuković, Trninić i Ilibašić su tokom 2013 i 2014. godine na području  Gradiške i Srpca  preprodavali i uzgajali marihuanu. U presudi se navodi da su oni prikrivenim istražiocima s lažnim imenima Zoka i Ana, nudili na prodaju narkotike vrijedne 50.000 evra, a zatim su im prodali oko kilogram marihuane. Nakon te prodaje Trninić je Zoki i Ani rekao da ima 30 kilograma marihuane i da je cijena 750 evra po kilogramu te tražio da mu pokaže novac. Kada je Zoka to odbio on je otišao rekavši da ide po robu, ali se nije vratio.

Pomenuta trojka je uhapšena u akciji „Bure” 18. marta 2014. godine kada je policija u kući Ilibašića pronašla improvizovanu laboratoriju za proizvodnju narkotika s 19 manjih stabljika marihuane.

Stanivuković je u završnim riječima kazao da nikome nije prodavao drogu i da je u priču oko prodaje narkotika ušao kako bi se osvetio kumu koji je pričao da je on policijski došunik. Ilibašić je tvrdio da je je sarađivao s prikrivenim istražiocima protiv trećeoptuženog Radovana Trninića (55) koji je pak naglasio da je sve bio “perofrmans”.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana