Osumnjičeni za planiranje otmice advokata predati Republičkom tužiocu FOTO

Nebojša Tomašević
Diana Jović-Cvetinović i njeni saradnici S.S. i Igor Perić koji su osumnjičeni za otmicu bijeljinskog advokata Miloša Stevanovića
Foto: Velibor Tripić | Diana Jović-Cvetinović i njeni saradnici S.S. i Igor Perić koji su osumnjičeni za otmicu bijeljinskog advokata Miloša Stevanovića

BIJELjINA - Diana Jović-Cvetinović i njeni saradnici S.S. i Igor Perić koji su osumničeni da su planirali otmicu bijeljinskog advokata Miloša Stevanovića predati su Republičkom tužilaštvu na dalje postupanje, potvrđeno je "Glasu Srpske".

Oni su uhapšeni u nedjelju u večernjim časovima u akciji Ministarstva unutrašnjih poslova RS, a Tužilaštvo će o eventualnim mjerama protiv njih odlučiti nakon što ih sasluša.

Nezvanično, sumnja se da je Jović-Cvetinovićeva, koja se povezuje sa tamošnjom kompanijom "Krušik", bila organizator otmice, a motiv je, prema dostupnim saznanjima, novac.

Prema nezvaničnim informacijama navodno je postojao dug koji su osumnjičeni planirali da naplate tako što bi u saobraćaju presreli i oteli Stevanovića, a zatim tražili otkup za njegovo puštanje. 

Prema nepotvrđenim informacijama Diana Jović - Cvetinović je s advokatom već duže vrijeme u sporu zbog pola miliona maraka. Kako se dalje navodi, prije nekoliko godina preduzeće "Standard grupa", u vlasništvu Stevanovića, kupilo je 22 prodajna objekta od preduzeća "Krušik", koje je poslovalo u sastavu firme "Shop&GO".

Navodno, kupovina preduzeća je dogovorena za milion maraka i po potpisivanju ugovora Stevanović je odmah uplatio 500.000 KM, a ostatak je, dodaje se u medijskim natpisima, odbio platiti, pa su uslijedili sudski sporovi.

Iz MUP-a Srpske u ranije danas potvrdili  da su pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet u nedjelju oko 20 časova, na području Bijeljine, a uz podršku pripadnika Specijalne antiterorističke jedinice i PU Bijeljina, uhapsili tri lica.

Uz navođenje njihovih inicijala, iz MUP-a su dodali da se sumnjiče za pripremanje otmice. 

Tokom akcije hapšenja pretreseni su objekti koje koriste osumnjičeni, a kako saznajemo kod S.S. pronađen je automatski pištolj, a kod Perića pištolj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana