Osnovni sud potvrdio optužnicu protiv četvorke: Brata sa sinovima i poznanikom tukao do smrti

N.T.
Osnovni sud potvrdio optužnicu protiv četvorke: Brata sa sinovima i poznanikom tukao do smrti

BANjALUKA - Predrag Bukša (51) i njegovi sinovi Danilo (22) i David Bukša (22) svi iz Banjaluke, te Slaviša Adžić (31) iz Dervente optuženi su za ubistvo Milorada Bukše (53) iz Banjaluke.

Optužnicu je podiglo Okružno tužilaštvo, a potvrdio Osnovni sud u Banjaluci. Terete ih za ubistvo iz nehata, a sve se desilo 1. marta lani tokom do svađe između Predraga  i njegovog brata Milorada. 

U optužnici se navodi da je kobnog dana Predrag bio  na prikolici  kamiona "mercedes", a kada se Milorad popeo on ga je odgurnuo i oborio na asfalt.

- Dok je Milorad ležao na tlu, Predrag, David i Danilo Bukša, te Slaviša Adžić su mu prišli, sjeli na njega, te mu pesnicama zadali više udaraca po cijelom tijelu, da bi u jednom trenutku Danilo nogom udario oštećenog u leđa. Iako je oštećeni sve vrijeme zapomagao ispuštajući bolne krikove, svjesni da usljed takvih njihovih zajedničkih radnji može nastupiti smrt, nastavili su da ga udaraju, sve dok oštećeni nije izgubio svijest - stoji u optužnici.

Dodaje se da je usljed zadobijenih udaraca i držanja Milorada pritisnutog od asfaltnu podlogu u potrbušnom položaju, došlo do pritiska na grudni koš, što je imalo za posljedicu aspiraciju velike količine želudačnog sadržaja, te ugušenja i smrti.

Nakon ovog tragičnog događaja komšije Bukši su ispričale da su braća Milorad i Predrag bili u sukobu oko imovine nakon smrti oca, a živjeli su u kući u dupleksu u banjalučkom naselju Petrićevac ispred koje je i došlo do sukoba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana