Nova presuda Goranu Talijanu: Nakon dvije osude, po drugi put oslobođen

N. T.
Nova presuda Goranu Talijanu: Nakon dvije osude, po drugi put oslobođen

BANjALUKA - Goran Talijan (31) iz Banjaluke u ponovljenom postupku u Okružnom sudu u Banjaluci po drugi put je oslobođen u optužbi da je opljačkao sugrađanku Aleksandru Vranješ i prodavnicu "Sarabo" u Banjaluci.

Njemu je do sada suđeno više  puta i proces protiv njega traje skoro 10 godina. Prvi put je osuđen u martu 2017. godine na dvije i po godine zatvora da bi tu presudu ukinuo Vrhovni sud Republike Srpske i slučaj vratio na novo suđenje tokom kojeg je oslobođen optužbi. 

Presuda je opet ukinuta, a Talijan je u ponovljenom postupku u decembru 2019. godine ponovo  dobio dvije i po godine zatvora. Ta presuda je takođe opet ukinuta i vraćena na novo suđenje koje je sada za rezultat imalo oslobađanje od optužbi. 

Talijan je u vrijeme počinjenja razbojništva imao 20 godina. Prema optužnici on je 17. aprila 2008. godine opljačkao Aleksandru Vranješ i prodavnicu "Sarabo" u banjalučkom naselju Starčevica te ukrao ukupno oko 510 KM. 

Navodi se da je Vranješevu napao u ulici Sime Miljuša te joj oteo torbicu, a ona je štetu procijenila na 160 KM. Samo 20 minuta kasnije ušao je u prodavnicu "Sarabo" kao mušterija te od radnice Ljiljane Vranješ prijeteći nožem oteo 350 KM, a rekao joj je "daj pare zaklaću te". 

Tokom cijelog sudskog postupka odbrana je isticala da je u ovom slučaju došlo do zamijene identiteta, odnosno da je razbojništvo počinila druga osoba, koja  jako puno liči na Talijana, i koja je od ranije poznata po krivičnim djelima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana