Lovri pet godina robije jer je pokušao da zapali suprugu

N. T.
Lovri pet godina robije jer je pokušao da zapali suprugu

BANjALUKA – Luka Lovre (40) iz Banjaluke pravosnažno je osuđen u Vrhovnom sudu Republike Srpske na pet godina zatvora za pokušaj ubistva nevjenčane supruge Tijane P. koju je polio benzinom i pokušao zapaliti.

Kako nam je potvrđeno iz Vrhovnog suda, vijeće je odbilo žalbe i potvrdilo prvostepenu presudu koju  je Lovri Okružni sud u Banjaluci.

Banjalučki Okružni sud krajem prošle godine uvažio je tvrdnje odbrane da se u ovom slučaju ne radi o pokušaju teškog ubistva na svirep način, te da optuženi nije postupao sa direktnim umišljajem.

Kako je sud tada ocijenio, riječ je o pokušaju ubistva sa eventualnim umišljajem, pa je Lovri izrečena minimalna kazna za to krivično djelo.

Prema optužnici, Lovre je suprugu pokušao da ubije 12. juna u njihovom stanu u banjalučkom naselju Obilićevo.Sve se desilo u njihovom stanu kada su se partneri posvađali, a nakon uvreda Lovre je, prema navodima optužnice, ženu bacio na krevet. Ona je, dodaje se, pokušala pobjeći iz stana, ali joj nije dozvilo pa je istrčala na balkon i dozivala pomoć.

Lovre je uzeo flašu u kojoj je bio benzin, teje  polio vanbračnu suprugu po licu i tijelu, prijeteći da će je zapaliti.

Ona je pobjegla u kupatilo kako bi se oprala od benzina, dok je optuženi ušao za njom prosuo benzin pa zapalio. Žena je kasnije uspjela sa balkona dozove pomoć.

Lovre je izjavio u sudnici da nije želio povrijediti Tijanu i da je to žena koju voli, ali da ju je ošamario i polio benzinom po leđima.

Luka Lovre je u sudu priznao da je i ranije znao tokom svađe da se iznervira i da postane nasilan. Kazao je da je ranije polupao sto u stanu, te šank i staklo u roštiljnici gdje je Tijana radila. Istakao je da mu je teško zbog svega i da je čak u pritvoru dok je bio šrafom pokušao da isiječe vene te sam sebi razbio glavu i nos.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana