Banjalučanin kojem su zabili nož u oko na svadbi svjedočio u sudu: Prijetili mu klanjem, uboli nožem pa pretukli

Nebojša Tomašević
Foto: Ilustracija

BANjALUKA - Aleksandar Miletić (28) prvo mi je prijetio da će me zaklati, a onda je došao do mog stola i nož mi zabio direktno oko.

Kazao je ovo u banjalučkom Okružnom sudu  vojnik Oružanih snaga BiH Siniša Blagojević koji je ostao bez oka.

Miletića  tužilaštvo tereti za pokušaj ubistva Blagojevića, a u ovom slučaju sudi se i njegovom bratu Anđelu Miletiću (25) i Strahinji Arambašiću (28) iz Banjaluke koje  terete za nanošenje teških povreda Blagojeviću, koga su tukli šakama i nogama.  Kobni događaj desio se 24 jula prošle godine na svadbenom slavlju u Motikama kod Banjaluke.

- Sve bilo normalno između 18 do 20.30 časova. Bez ikakvog razloga Aleksandar je počeo da mi prijeti i viče: "Šta gledaš? Kao da nikada nisi vidio curu". Prstom preko vrata mi je prijetio klanjem, a čuo sam i kako govori da će me zaklati. Stari svat Dragan Trapara mu je prišao da ga smiri, a on ga je uhvatio za vrat i ošamario  - ispričao je Blagojević.

On je u sudnici prepoznao trojicu optuženih i naglasio da se sve odigralo u nekoliko sekundi. Pojasnio je da je na svadbeno veselje, u salon "Delfina" u Motikama došao sa kolegama iz vojske oko 18 časova i da su optuženi  već bili u salonu. Blagojević  tvrdi da optužene ne poznaje, da nisu bili u sukobu i da ih je tada prvi put vidio.

- Miletiću i društvu uopšte se nisam  obraćao, niti sam dobacivao njima, ni djevojci. Čuo sam Anđela Miletića kako govori: "Ajmo, braćo, klati". Da sam barem nešto rekao. Kada je Aleksandar ustao od stola, uzeo je nož i jedan od prijatelja ga je zadržao rukama. Međutim, par sekundi kasnije obišao je sto i s nožem krenuo ka meni. Kolega Milan Plavšić  se bacio na pod, pored stola. Bio sam okrenut ulijevo i Aleksandar mi je nož direktno zabio u desno oko. Ništa nisam mogao da uradim. Vidio sam ga tek na metar od sebe - ispričao je Blagojević.

Dodao je da se rukom uhvatio za oko te pao na zadnjicu, a potom  na leđa i  tada su mu prišli Anđelo i Arambašić koji su ga šakama i nogama udarali u glavu, sve dok nije izgubio svijest. 

Blagojević je preko desnog oka imao povez, odnosno gazu koju je u jednom trenutku skinuo i okrenuo se ka optuženima kako bi im jasno dao do znanja šta su mu napravili i da je ostao bez jednog oka. Tvrdi da mu se niko od optuženih nikada nije obraćao, kako bi se izvinuo i slično. Kaže da ga je, tokom boravka u bolnici, zvao samo mladoženja sa svadbe.

Pred početak ročišta branioci trojice optuženih upoznali su sudsko vijeće da pregovaraju o zaključenju  sporazuma o priznanju krivice. Za tako nešto je potrebna i saglasnost oštećenog Blagojevića, koji je u sudnici naveo da je svom advokatu rekao da o tome mora razmisliti.

Odbrana je čak tražila odgodu svjedočenja, navodeći da bi na drugačiji način ispitivali oštećenog ukoliko bi pristao na sporazum. Međutim, sud je to odbio i Blagojević je dao iskaz. Tom prilikom je naglasio da traži da se optuženi što strožije kazne, navodeći da će zahtjevati i nadoknadu materijalne i nematerijalne štete.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana