Markoviću opet pet godina zatvora

N. T.
Markoviću opet pet godina zatvora

Banjaluka - Slobodan Marković (57) iz Banjaluke ponovo je u banjalučkom Okružnom sudu osuđen na pet godina zatvora zbog pokušaja ubistva sugrađanke Biljane Keserović, koju je brutalno pretukao drvenom palicom.

Presuda mu je izrečena nakon ponovljenog postupka, a novom odlukom izrečena mu je ista kazna koju je dobio u septembru 2017. godine. Tu presudu Vrhovni sud Republike Srpske ukinuo je u maju prošle godine i slučaj vratio na novo suđenje. 

Prema presudi, Marković je Keserovićevu napao 5. decembra 2016. godine u podzemnoj garaži u banjalučkoj ulici Svetozara Markovića. Navodi se da je napad isplanirao, pa je pod točak “pežoa 308” Keserovićeve postavio komad drveta kako ne bi mogla pokrenuti vozilo. Kada je sišla u garažu, ona je  bezuspješno pokušavala da krene vozilom, ali nije uspjela zbog drveta pa je izašla i sagnula se pored vozila da vidiš u čemu je problem. Tada ju je Marković iznenada napao i udario u glavu drvenom palicom dugom 73 centimetra, koja je bila obložena najlonom.

Od udarca je nesrećna žena pala na beton, a Marković je nastavio da je tuče. Udarao ju je po glavi i cijelom tijelu, a nakon nekoliko udaraca podigao ju je i pokušao da je ugura u vozilo, ali nije uspio jer se ona opirala i ponovo pala na beton. Nasilnik joj je tada stao nogom za vrat i nastavio da je tuče klečeći na njoj. Uhvatio ju je za vrat i zavezao joj platno preko usta da ne bi galamila, ali ga  je ona skinula i počela da doziva u pomoć. Njenu vrisku čuli su komšija Nemanja Čigojević i advokat Darko Kremenović, koji su slučajno naišli. Čigojević je, kada je vidio Markovića da sjedi na ženi, povikao:  “Šta to radiš, čovječe”, pa je nasilnik počeo da bježi. On i Kremenović su potrčali za njim i uspjeli da ga sustignu i savladaju te zadrže do dolaska policije.

Obrazlažući presudu, sudija Kudrić istakla je da je vijeće na osnovu dokaza utvrdilo da je optuženi krivično djelo počinio s eventualnim umišljajem. Motiv napada i brutalnog premlaćivanja Keserovićeve nije naveden u optužnici niti je naveden u presudi.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana