Gledao kako mu brat gine

Nebojša Tomašević
Gledao kako mu brat gine

Banjaluka - Svjedok tužilaštva Miroslav Garić iz Čelinca, koji se vozio iza “audija 80” u kojem je poginuo njegov sugrađanin Branislav Branković, izjavio je u banjalučkom Okružnom sudu da je vidio kada je jedno vozilo prešlo u suprotnu kolovoznu traku prije sudara.

Garić je svjedočio na suđenju Čelinčaninu Đorđu Kerezoviću (74), koji je optužen da je pijan skrivio pomenutu nesreću.

- Vozio sam se sa Borislavom Brankovićem u “ventu”, a ispred nas je bio “audi”. U jednom momentu sam primijetio neki auto u našoj kolovoznoj traci. Rekao sam Brankoviću: “Makni se s puta, ovaj ide na nas”, a on je odgovorio: “Pogibe mi brat” - kazao je Garić i dodao do tada nije ni znao da je u “audiju” Borislavov brat Branislav.

Prema njegovim riječima, nešto je udarilo u “vento” i zaustavili su se, a kada je izašao, vidio je slupan  “pasat” na putu. U njemu je, kako je rekao, zatekao Đorđa Kerezovića.

- Bio je zbunjen i pitao me: “Mali, šta je bilo”. Pomogao sam mu da izađe, a on nije mogao da stoji. Vidio sam tada da je “audi” sletio s puta na njivu i da je slupan, pa smo otišli do njega. Unutra su bili Branislav Branković i njegov suvozač Dejan Crnić i oba su bila u nesvijesti. Crnić je kasnije došao sebi i sam izašao iz auta, pa sam mu pomogao da izađe na put - rekao je Garić.

Dodao je da su ubrzo stigli policija i dva vozila hitne pomoći, od kojih je jedno odvezlo Crnića i Kerezovića, a drugo Branislava, koji je kasnije preminuo u bolnici.

Optužnica tereti Kerezovića da je 6. maja vozeći pijan “pasatom” prešao u suprotnu kolovoznu traku u Podbrđu kod Kotor Varoša i sudario se s “audijem 80”, koji je sletio s puta, a za je čijim volanom bio Branislav Branković. U “pasat” je zatim udario “vento”, koji je išao iza “audija” i kojim je upravljao Branislavov brat Borislav. U nesreći je Branislav zadobio teške povrede opasne po život, od kojih je kasnije preminuo, a Kerezović i suvozač u “audiju” Dejan Crnić su teško povrijeđeni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana