Zaplijenjeno 440 stabljika indijske konoplje

Nebojša Tomašević
Zaplijenjeno 440 stabljika indijske konoplje

DERVENTA - Policija je juče u akciji "Plantaža 2022" na području Dervente pronašla i oduzela ukupno 440 stabljika indijske konoplje i uhapsila Alena L., Zorana E. te ispitala Alena G., potvrđeno je "Glasu Srpske".

Kako saznajemo Alen L. i Zoran E. terete se za šverc narkoticima, dok  će Alen G. odgovarati samo za prekršaj zbog posjedovanja manje količine narkotika. Zoran E. je pušten da se brani sa slobode, dok je Alen L. predat tužilaštvu.

Kako je saopšteno iz Policijske uprave Doboj, akciju su juče izveli pripadnici Policijske stanice Derventa, zajedno sa kolegama iz Sektora kriminalističke policije i Jedinice žandarmerije Policijske uprave Doboj.

Kako je potvrđeno pretreseno je više lokacija na području grada Derventa kod osoba koje se dovode u vezu sa dilovanjem droge.

- Na osnovu naredbe Osnovnog suda Derventa, pretreseni su kuća i pomoćni objekti kod A.L. iz ovog grada, gdje su i pronađene ove stabljike. Istog dana, pretresen je i Z.E. kao i kuća i pomoćni objekti, takođe na području Dervente, te je  zaplijenjeno 99 sjemenki koje asociraju na indijsku konoplju i mobilni telefon ajphon-navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su pretreseni  kuća i pomoćni objekti A.G. iz Dervente, te oduzeta providna vrećica u kojoj se nalazila materija koja asocira na marihuanu ukupne bruto mase od 4,18 grama.

- A.L. i Z.E. su uhapšeni zbog sumnje u prozvodnju odnosno rasturanje droge. Z.E. je nakon kriminalističke obrade  pušten na slobodu, dok je A.L. predat Okružnom javnom tužilaštvu Doboj. Protiv A.G. će nadležnom sudu biti podnesen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka-rekli su u policiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana