Zapalio auto pa završio u UKC-u jer se nagutao dima

N.T.
Zapalio auto pa završio u UKC-u jer se nagutao dima

BANjALUKA – Policija je uhapsila Z.Č. iz Banjaluke zbog sumnje da je komšiji N.S. zapalio "folksvagen polo" u banjalučkom naselju Rebrovac, potvrđeno je "Glasu Srpske".

Sve se desilo sinoć oko 21 čas, a nezvanično saznajemo da je nakon paljevine osumnjičeni navodno i učestvovao u gašenju požara, ali je brzo otkrivena njegova uloga pa je uhapšen.

Iz Banjalučke Policijske uprave, ne otkrivajući detalje, saopštili su da Z.Č. terete za oštećenje i oduzimanje tuđe stvari.

- Policiji je 23.marta  oko 21.5 časova, oštećeno lice prijavilo je da je neposredno prije prijave dok se nalazilo u kući, čulo eksploziju, te da u dvorištu njegove porodične kuće u Banjaluci zapaljeno njegovo vozilo „VW“. Policijski službenici su izašli na lice mjesta i potvrdili navode prijave, kao i pripadnici vatrogasne brigade Grada Banjaluka su lokalizovali požar - saopšteno je iz PU Banjaluka.

Dodaje se da su operativnim radom policijski službenici  došli do saznanja da se u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela može dovesti lice Z.Č. koje je pronađeno u blizini lica mjesta.

- Zbog  zbog posledica gutanja dima lice Z.Č. je u pratnji policijskih službenika preveženo na Univerzitetski klinički centar Republike Srpske radi ukazivanja ljekarske pomoći. Na licu mjesta izvršen je uviđaj, a u toku je kriminalistička obrada lica Z.Č.-rekli su u policiji.

Naglasili su da je  o svemu obaviješten dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka, koji se izjasnio da se radi o krivičnom djelu oštećenje i oduzimanje tuđe stvari, te da se nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta dostavi izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana