Uhapšena pijana Banjalučanka koja je prijetila bacanjem bombi

N. T.
Foto: MUP RS

BANjALUKA – Banjalučanka B.M. (56) uhapšena je zbog sumnje da je prijetila poznaniku da će ga ubiti i baciti bombe, a nakon toga pretresom njene kuće zaplijenjen je arsenal oružja među kojima su bile bombe i nagazna mina, potvrđeno je „Glasu Srpske".

Sve se desilo u srijedu uveče i nakon prijave policija je izašla na teren i osumnjičena je prijetila i policajcima nakon čega je uhapšena i utvrđeno je da je pijana. Prema našim saznanjima osumnjičena i osoba kojoj je prijetila nisu u nekoj rodbinskoj ili drugoj vezi niti su direktne komšije.

"Osumnjičena ima prijavljeno prebivalište u Banjaluci, a ima kuću na području gdje živi oštećeni. Istražuje  se motiv ovih prijetnji i pozadina svega" rekao je izvor blizak istrazi.

Iz Policijske uprave Banjaluka saopštili su da je kriminalistička obrada osumnjičene i pretres njene imovine urađeni 26. januara i tada je pronađeno oružje  i municija. 

Istakli su da osumnjičenu B.M. terete da je počinila krivična djela ugrožavanje sigurnosti i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

"Policiji u  Laktašima u srijedu je jedna osoba prijavila da mu je  B.M. uputila ozbiljne prijetnje po tijelo, život, i imovinu, što je kod njega izazvalo osjećaj straha i ugroženosti. 

Istog dana oko 18,.15 časova, policijski službenici pronašli su i uhapsili B.M. koja je bila u vidno alkoholisanom stanju, ali je odbila da se podvrgne ispitivanju na prisustvo alkohola u organizmu. 

Tokom hapšenja on je vrijeđala i upućivala prijetnje policijskim službenicima, te se oglušila o zakonito izdato naređenje policijskih službenika-naveli su u PU Banjaluka.

Istakli su da je nakon toga na osnovu naredbe Osnovnog suda u Banjaluci pretresena kuća koju koristi B.M. u Glamočanima kod Laktaša.

"Tom prilikom su pronađeni i uz potvrdu oduzeti sljedeći lovačka puška sa pripadajućom optikom, pištolj  revolver sa  mecima, sedam ručnih bombi, nagazna eksplozivna mina, tri eksplozivna punjenja, tri eksplozivne detonatorske kapisle sa kablovima, tri inicijalne kapisle za eksploziv, dva puščana okvira i 303 komada municije različitog kalibra i namjene" navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je obaviješten  dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka koji je naložio da se nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta protiv B.M. dostavi izvještaj o počinjenim krivičnim djelima u redovnoj proceduri.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana