U policijskoj akciji „Fly" uhapšene četiri osobe: Uz pomoć pasa i konjice zaplijenjen kokain i eksploziv

N.T.
Foto: MUP RS

MRKONjIĆ GRAD - Policija je u akciji "Flaj" uhapsila četiri osobe zbog sumnje da su švercovali narkotike na području Banjaluke, Mrkonjić Grada i Šipova te zaplijenila određenu kolčinu kokaina, ali i TNT eksploziva.

Kako je potvrđeno "Glasu Srpske" uhapšeni su Slaviša Mihajlović i Radomir Prosan iz Banjaluke, Dušan Petrović iz Mrkonjić Grada i Željko Prpić iz Šipova.

Nezvanično saznajemo da je Mihajlović bio glavni za snabdijevanje drogom, koju su ostali preprodavali na ulici. Tokom akcije korišteni su i službeni psi koji su tragali za narkoticima, a učestovala je i konjica.

Iz Policijske uprave Mrkonjić Grad, navodeći inicijale, saopšteno je da osumnjičene terete da su počinili krivična djela iz oblasti neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga.

"Akciju kodnog naziva Flaj danas su sproveli policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i Policijske uprave Mrkonjić Grad. U okviru akcije uhapšeni su  Ž.P. iz Šipova, D.P. iz Mrkonjić Grada, S.M. i R.P. iz Banjaluke" navodi se u saopštenju PU Mrkonjić Grad.

Dodaje se da su tokom akcije pretreseni objekti koje koriste osumnjičena lica na području Banjaluke, Mrkonjić Grada i Šipova.

"Pronađeni su i oduzeti startni pištolj, vojnički bajonet, određena količina municije, oružje, ručna bomba, određena količina TNT eksploziva, službene lisice, mobilni telefoni. Zaplijenjena je i određena količina bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kokain, vage za precizno mjerenje sa obrisima pomenute materije,  snimač video nadzora, veća količina novca, kao i drugi dokazi koji se dovode u vezu sa izvršenjem krivičnih djela" navodi se u saopštenju.

Ističe se da je akcija sprovedena po naredbama Okružnog suda Banjaluka, pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, a u saradnji sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS Upravom policije, jedinicom žandarmerije-konjica i Policijskom upravom Banjaluka, a korišteni su  i službeni psi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana